Samarbetspartners

ny motala24 150

 

FB IMG 1540195486549

motala ostergotlands sjosta

otema

studieframjandet

Blue Mailbox 2 500Lördag den 31 oktober kl. 20:30

Restaurang Sjöbris, Folkets Hus Motala   Inställd! Flyttas till 2021.

Blue Mailbox har funnits sedan mitten av -90-talet då Johan och Per började spela ihop. Därefter har bandet haft skiftande övriga medlemmar, sedan 2010 är det: Per Hammar sång, munspel, Johan Walan gitarr, sång, Niklas Lüning saxofon, keyboard och sång, Bo Forsman bas, sång och Anders Lundgren trummor. Blue Mailbox spelar covers och ibland eget material utgående från blues, swing, soul och rock. Mycket stämsång i bandet då 4 av oss sjunger. Våra vanligaste spelningar är på fester och musikpubar, från mycket små lokaler till större arrangemang utomhus. Vår musik är utpräglat dansant och det brukar bli fullt ös, vi kan dock anpassa oss till att spela i det närmaste ”unplugged” för sittande publik.

Entré
Ordinarie 250 kr
Medlem 200 kr
Ungdom t.o.m.18 år 50 kr

Mat: Restaurangens meny gäller under kvällen.

Lördag den 28 nov.kl 20.30

Restaurang Sjöbris,Folkets Hus Motala  INSTÄLLD! FLYTTAS TILL 2021

jazztetten ulfJazz&tetten bildades 2014 på initiativ av Göran Hovlund som ville förmedla de klanger som var typiska för 40/50-talets dansorkestrar. Han (med flera i bandet) skriver våra arrangemang. Även egna kompositioner framförs för en sättning med tre saxofoner och en trumpet. En sättning som var typiskt för t.ex. Lasse Gullin och hans band och många andra band som lirade på bl.a Nalen. Flera av Gullis originalkompositioner spelas också.

Till kvällens föreställning har Jazz&tetten engagerat Uffe Holmertz som programvärd, Uffe kommer att presentera lite bakgrundshistorier till den framförda musiken och episoder från tiderna på Nalen när det begav sig.

Jazz&tetten som namn står ju för att det är en jazzoktett, dvs 8 personer som spelar tillsammans. Så förutom fyra blåsare är det piano, bas, trummor och en sångerska i bandet.

Oktettens medlemmar
Göran Hovlund, altsaxofon (och kapellmästare)
Stina Rosenberg sång
Stefan Holmberg, tenorsaxofon 
Benny Waldner, barytonsaxofon 
Arvid Johansson, trumpet
Jan Fagerström, piano
Torbjörn Estgren, bas
Stefan Rosenberg, trummor -

Entré 250.- medl. 200.- ungdom 50.-

Fredag 19 mars 2021 kl. 20:30

Teatersalongen, Folkets Hus Motala

Äntligen får vi lyssna till Thorbjörn Risager och hans musiker som klubben hade planerat att genomföra i våras men som tyvärr blev inställd p.g.a. Coronapandemin som drabbade i stort sett hela samhället. Nu hoppas vi att viruset håller sig i schack och att vi kan genomföra vår konsert som vi i skrivande stund inte exakt vet vilka restriktioner som kommer att gälla.

risager gruppVi återkommer på vår hemsida, FB-grupp och Folkets Hus hemsida och genom annonsering med information om vilka villkor som kommer att gälla. Vi har redan ett 50-60 tal biljetter sålda från vårens inställda konsert.
Med de restriktioner som gäller just nu är vår plan att arrangera konserten på Folkets Hus i Teatersalongen.
Folkets Hus kommer innan konserten erbjuda konsertdeltagare att boka bord i Restaurang Skepparpinan för att äta en bit mat före konserten.
För att följa de regler som säkerligen kommer att gälla kommer vi endast att kunna ta emot ett begränsat antal gäster till konserten.
Ni som inte vill missa denna konsert kan köpa biljetter till konserten och boka bord i Skepparpinan redan nu.
Biljetter till konserten kan bokas/köpas på följande telefonnummer 070-2199619 eller
072-3366059
Entré 350.-/medl. 300.-
Bokning för mat och bord Folkets Hus Motala tel. 0141-48050
Ev. ej sålda biljetter säljs i samband med konserten den 18 dec.
18 dec. kl. 20.30 (Rest. Skepparpinan öppnar för servering av mat kl. 19.00)
Folkets Hus, Motala
Danmarks främsta musikexport idag och av många ansett som Europas bästa bluesband. Detta 7-mannaband spelar den kraftfullaste blues med inslag av soul, rock och jazz. Hans blandning av genrer är något som ibland nämns av kritiker, som letar efter något mer homogenitet. Men det här är Thorbjørns avsiktliga val. För att höra ett band som spelar en shuffle efter en annan, eller bara hoppa blues genom en hel CD eller konsert, kanske några kritiker, men det finns definitivt en risk för att publiken blir uttråkad. Och därför har Thorbjørn och hans band skapat sitt specifika ljud på annat sätt, speciellt hans karakteristiska rastiga röst och bandets typiska ljud med sina horn, soloröstningar och rullande, nästan stora bandliknande spår. Så vävar han tråden av själ, evangelium, rock, R & B och funk i sin musik, för att skapa en variation och hålla publiken intresserad, något som bandet lyckas med på varenda spelning. Kraften i musiken understryks av de tre blåsarna. Bandledaren och sångaren Thorbjørn Risager - karismatisk som få - fyller på med en röst het och intensiv som en svetslåga. Ni som missat bandet – gör inte om misstaget! Ni som upplevt bandet – välkomna tillbaka till festen!
risager personThorbjörn Risager – sång, gitarr
Peter Skjerning – gitarr
Emil Balsgaard – keyboard
Sören Bojsgaard – bas
Martin Sejdelin – trummor
Hans Nybo – tenorsax
Peter Kehl - trumpet

Program 2020

Lördag den 31 oktober kl. 20:30 Restaurang Sjöbris
Blueskonsert Blue Mailbox från Linköping

 

Lördag den 28 nov.kl 20.30 Restaurang Sjöbris
Jazz&tetten Programvärd Uffe Holmertz

 

Lördag 18 december kl. 20:30 Teatersalongen
THORBJØRN RISAGER & THE BLACK TORNADO

Motala Jazz & Blues © 2018