Samarbetspartners

ny motala24 150

 

FB IMG 1540195486549

motala ostergotlands sjosta

otema

studieframjandet

sjobris

Våren 2020 kommer Motala Jazz– och bluesklubb att genomföra sina konserter i den ny/ombyggda restaurangen Sjöbris i Folkets Hus. Vi i klubben ser fram emot att kunna erbjuda våra gäster en förträfflig restaurang med en bredare meny och en mycket trevlig och rymlig restauranglokal. Först ut inför vårens konserter är ...

Chasin the birdLördag den 1 februari kl. 20:30

Restaurang Sjöbris, Folkets Hus Motala

Konsert med en hyllning av saxofonisten Charlie Parker.

För 100 år sedan föddes saxofonisten Charlie Parker, som kom att bli en av jazzens mest inflytelserika personer. ”Bird” som han kallades är berömd för att ha utvecklat bebopen och skrivit jazzklassiker som exempelvis ”Billie’s Bounce” och ”Donna Lee”.

Inspirerade av Charlie Parkers musikaliska arv bildades sextetten Casin’ The Bird på Skurups Folkhögskola. Genom nya arrangemang med moderna inslag blåser sextetten nytt liv i Parkers originalkompositioner. Chasin’ The Bird är utforskande i sound och mixar den traditionsenliga swingen med nytänkande idéer och uttryck. Med improvisation i fokus blir det en konsert helt i Charlie Parkers anda.

Chasin’ The Bird består av:
Benjamin Löfgren -Trumpet
Isabel Berglund – Sång
Nina Sand – Piano
Filip Johansson – Gitarr
Adan Dahlin – Bas
Albin Fållbäck – Trummor

Entré
Ordinarie 250 kr
Medlem 200 kr
Ungdom t.o.m.18 år 50 kr

Blue Mailbox 2 500Lördag den 28 mars kl. 20:30

Restaurang Sjöbris, Folkets Hus Motala

Linköpingsbluesbandet Blue Mailbox tillbaka på Motala Jazz och Bluesklubb. Senast bandet gästade klubben var november 2016. Bandets framträdande uppskattades mycket av våra gäster och vi hoppas på en lika bluesig och stämningsfull kväll nu fyra år senare.

Blue Mailbox har funnits sedan mitten av -90-talet då Johan och Per började spela ihop. Därefter har bandet haft skiftande övriga medlemmar, sedan 2010 är det:
Per Hammar sång, munspel,
Johan Walan gitarr, sång,
Niklas Lüning saxofon, keyboard och sång,
Bo Forsman bas, sång
Anders Lundgren trummor

Blue Mailbox spelar covers och ibland eget material utgående från blues, swing, soul och rock. Mycket stämsång i bandet då 4 av musikerna sjunger. Musiken som Blue Mailbox spelar är dansant och det brukar bli fullt ös. Räkna med en intensiv blueskväll med fullt ös på musikerna i Blue Mailbox och en intensiv blues som ger publiken en oförglömlig upplevelse

Entré
Ordinarie 250 kr
Medlem 200 kr
Ungdom t.o.m.18 år 50 kr

Meny

Passa på och beställ in lite mat under tiden ni tar del av föreställningen! 

Menyn för höstens arrangemang kommer att publiceras här när den är klar.

Motala Jazz & Blues © 2018