Samarbetspartners

ny motala24 150

 

FB IMG 1540195486549

motala ostergotlands sjosta

otema

studieframjandet

jazztetten ulfLördag den 30 oktober kl 19:30

Restaurang Sjöbris,Folkets Hus Motala

jazztetten ulfJazz&tetten bildades 2014 på initiativ av Göran Hovlund som ville förmedla de klanger som var typiska för 40/50-talets dansorkestrar. Han (med flera i bandet) skriver våra arrangemang. Även egna kompositioner framförs för en sättning med tre saxofoner och en trumpet. En sättning som var typiskt för t.ex. Lasse Gullin och hans band och många andra band som lirade på bl.a Nalen. Flera av Gullis originalkompositioner spelas också.

Till kvällens föreställning har Jazz&tetten engagerat Uffe Holmertz som programvärd, Uffe kommer att presentera lite bakgrundshistorier till den framförda musiken och episoder från tiderna på Nalen när det begav sig.

Jazz&tetten som namn står ju för att det är en jazzoktett, dvs 8 personer som spelar tillsammans. Så förutom fyra blåsare är det piano, bas, trummor och en sångerska i bandet.

Oktettens medlemmar
Göran Hovlund, altsaxofon (och kapellmästare)
Stina Rosenberg sång
Stefan Holmberg, tenorsaxofon
Benny Waldner, barytonsaxofon
Arvid Johansson, trumpet
Jan Fagerström, piano
Torbjörn Estgren, bas
Stefan Rosenberg, trummor

Kassan öppnar 19:00

Entré 250.- medl. 200.- 

Blue Mailbox 2 500Lördag den 20 november kl. 19:30

Restaurang Skepparpinan, Folkets Hus Motala

Blue Mailbox har funnits sedan mitten av -90-talet då Johan och Per började spela ihop. Därefter har bandet haft skiftande övriga medlemmar, sedan 2010 är det: Per Hammar sång, munspel, Johan Walan gitarr, sång, Niklas Lüning saxofon, keyboard och sång, Bo Forsman bas, sång och Anders Lundgren trummor. Blue Mailbox spelar covers och ibland eget material utgående från blues, swing, soul och rock. Mycket stämsång i bandet då 4 av oss sjunger. Våra vanligaste spelningar är på fester och musikpubar, från mycket små lokaler till större arrangemang utomhus. Vår musik är utpräglat dansant och det brukar bli fullt ös, vi kan dock anpassa oss till att spela i det närmaste ”unplugged” för sittande publik.

Entré
Ordinarie 250 kr
Medlem 200 kr
Kassan öppnar 18:30

Mat: Restaurangens meny gäller under kvällen.

Lördag 4 december 2021 kl. 20:30

Restaurang Skepparpinan, Folkets Hus Motala

risager grupp

Danmarks främsta musikexport idag och av många ansett som Europas bästa bluesband. Detta 7-mannaband spelar den kraftfullaste blues med inslag av soul, rock och jazz.
Thorbjørn Risagers blandning av genrer är något som ibland nämns av kritiker, som letar efter något mer homogenitet. Men det här är Thorbjørns avsiktliga val. För att höra ett band som spelar en shuffle efter en annan, eller bara hoppa blues genom en hel CD eller konsert, kanske några kritiker, men det finns definitivt en risk för att publiken blir uttråkad.
Och därför har Thorbjørn och hans band skapat sitt specifika ljud på annat sätt, speciellt hans karakteristiska rastiga röst och bandets typiska ljud med sina horn, soloröstningar och rullande, nästan stora bandliknande spår. Så vävar han tråden av själ, evangelium, rock, R & B och funk i sin musik, för att skapa en variation och hålla publiken intresserad, något som bandet lyckas med på varenda spelning.
Kraften i musiken understryks av de tre blåsarna. Bandledaren och sångaren Thorbjørn Risager - karismatisk som få - fyller på med en röst het och intensiv som en svetslåga. Ni som missat bandet – gör inte om misstaget! Ni som upplevt bandet – välkomna tillbaka till festen!

OBS! COVIDPASS krävs för att delta i detta arrangemang.

risager personThorbjörn Risager – sång, gitarr
Peter Skjerning – gitarr
Emil Balsgaard – keyboard
Sören Bojsgaard – bas
Martin Sejdelin – trummor
Hans Nybo – tenorsax
Peter Kehl - trumpet

 

 

 

Entré
Ordinarie 350 kr
Medlem 300 kr
Kassan öppnar 19:00

Förbokning av biljetter till konserten den 4 dec. tel. 072-3366059
Bokning av mat och bord Folkets Hus tel. 0141-48050.
Ev. ej sålda biljetter säljes i samband med konserten den 4 dec.

 

 

 

Motala Jazz & Blues © 2018