Samarbetspartners

ny motala24 150

 

FB IMG 1540195486549

motala ostergotlands sjosta

otema

studieframjandet

Lördag 4 december 2021 kl. 20:30

Restaurang Skepparpinan, Folkets Hus Motala

risager grupp

Danmarks främsta musikexport idag och av många ansett som Europas bästa bluesband. Detta 7-mannaband spelar den kraftfullaste blues med inslag av soul, rock och jazz.
Thorbjørn Risagers blandning av genrer är något som ibland nämns av kritiker, som letar efter något mer homogenitet. Men det här är Thorbjørns avsiktliga val. För att höra ett band som spelar en shuffle efter en annan, eller bara hoppa blues genom en hel CD eller konsert, kanske några kritiker, men det finns definitivt en risk för att publiken blir uttråkad.
Och därför har Thorbjørn och hans band skapat sitt specifika ljud på annat sätt, speciellt hans karakteristiska rastiga röst och bandets typiska ljud med sina horn, soloröstningar och rullande, nästan stora bandliknande spår. Så vävar han tråden av själ, evangelium, rock, R & B och funk i sin musik, för att skapa en variation och hålla publiken intresserad, något som bandet lyckas med på varenda spelning.
Kraften i musiken understryks av de tre blåsarna. Bandledaren och sångaren Thorbjørn Risager - karismatisk som få - fyller på med en röst het och intensiv som en svetslåga. Ni som missat bandet – gör inte om misstaget! Ni som upplevt bandet – välkomna tillbaka till festen!

OBS! COVIDPASS krävs för att delta i detta arrangemang.

risager personThorbjörn Risager – sång, gitarr
Peter Skjerning – gitarr
Emil Balsgaard – keyboard
Sören Bojsgaard – bas
Martin Sejdelin – trummor
Hans Nybo – tenorsax
Peter Kehl - trumpet

 

 

 

Entré
Ordinarie 350 kr
Medlem 300 kr
Kassan öppnar 19:00

Förbokning av biljetter till konserten den 4 dec. tel. 072-3366059
Bokning av mat och bord Folkets Hus tel. 0141-48050.
Ev. ej sålda biljetter säljes i samband med konserten den 4 dec.

 

 

 

Motala Jazz & Blues © 2018